Videotyöskentely- ja editointi sekä Keskustelevan kuvantarkastelu –työpajat Jämsässä viikoilla 16-18. Ilmoittaudu mukaan!


Mediakasvatuksen työkalut käyttöön –projekti järjestää Jämsässä viikoilla 16-18 kaksi työpajaa. To 20.4. ja to 4.5. iltapäivällä toteutetaan mediakasvattaja Toni Esselin ohjaama videotyöskentely- ja editointityöpaja ja ke 26.4. iltapäivällä museolehtori Sirpa Turpeisen ja taidepedagogi Johanna Hottolan ohjaama Keskustelevan kuvantarkastelun –työpaja. Molemmat työpajat toteutetaan Paunun koululla.

Työpajat on suunnattu ensisijaisesti Jämsän ja Jämsänkosken sekä niiden ympäristökuntien mediakasvatuskentän toimijoille ja ammattilaisille sekä potentiaalisille toimijoille (esim. varhaiskasvattajat, opettajat ja muut mediakasvatusta työssään toteuttavat tai siitä kiinnostuneet) sekä video- ja editointityöskentelystä ja sen mahdollisuuksista työssään tai toiminnassaan kiinnostuneille esimerkiksi kulttuurialan yhdistystoimijoille.

Työpajat  ovat ilmaisia. Ilmoittautumislinkit työpajoihin löytyvät työpajakuvausten yhteydestä. Huomaathan, että ilmoittautuminen on sitova. Jos työpajaan on enemmän kiinnostuneita kuin osallistujapaikkoja, rajaamme samaa tahoa edustavien henkilöiden määrää.

Videotyöskentely- ja editointityöpaja
Ajankohta: to 20.4. ja to 4.5. klo 15.30-18.00
Paikka: Paunun koulu (Paununkatu 1, Jämsä)
Osallistujamäärä: maksimissaan 15 henkilöä
Ohjaaja: mediakouluttaja ja -kasvattaja, medianomi Toni Essel

Videotyöpaja on suunnattu video- ja editointityöstä ja sen mahdollisuuksista työssään tai toiminnassaan kiinnostuneille. Se antaa peruskäsityksen ja pohjataidot videokuvaukseen sekä -editointiin ja antaa osallistujille vinkkejä laadukkaan videokuvan tuottamiseen.

Työpajoja on kaksi, joista ensimmäinen keskittyy kuvaamiseen ja toinen editointiin. Kurssin sisältöjä ovat mm. valotus, kuvakoot, rajaus, sommittelu ja jatkuvuusleikkaus. Aiempaa kokemusta ei videokuvauksesta tarvitse olla, mutta perusosaaminen tietokoneen tai tabletin käytöstä on suotavaa.

Työpajoissa käytetään osallistujien omia kameroita (myös tabletti tai puhelin käy) ja ohjelmistoja, myös oman kuvamateriaalin editointi on mahdollista. Ota siis lisäksi mukaan oma kannettava tietokone tai tabletti, jossa on editointiohjelma. Voimme tuoda mukanamme rajoitetusti työpajan käyttöön myös lainalaitteita, joten ilmoita lomakkeessa, jos sinulla ei ole omaa laitetta käytössäsi.

Ilmoittaudu mukaan 12.4. mennessä osoitteessa:  www.lyyti.in/Videotyoskentely_ja_editointityopaja_Jamsassa_1179

Keskusteleva kuvantarkastelu –työpaja
Ajankohta: ke 26.4. klo 15.30-17.30
Paikka: Paunun koulu (Paununkatu 1, Jämsä)
Osallistujamäärä: Työpajaan mahtuu mukaan maks. 20 osallistujaa.
Ohjaaja: Jyväskylän taidemuseon museolehtori Sirpa Turpeinen ja/tai taidepedagogi Johanna Hottola

Miten nykytaidetta voi käyttää mediakasvatuksessa? Miten taiteen tarkastelu ryhmässä voi kehittää havainnointia, monilukutaitoa ja kriittistä ajattelua?

Työpajassa tutustutaan keskustelevaan kuvantarkastelumenetelmään (VTS – Visual Thinking Strategies), jota voi soveltaa minkä tahansa elämän ilmiön tutkimiseen osallistavasti. Menetelmä soveltuu käyttäväksi esimerkiksi niin varhaiskasvatuksessa kuin eri kouluasteillakin. Lisätietoja menetelmästä: www.evl-slk.fi/files/2145/Keskusteleva_kuvan_tarkastelu_Satu_Itkonen.pdf

Ilmoittaudu mukaan 19.4. mennessä osoitteessa: www.lyyti.in/Keskusteleva_kuvantarkastelu_tyopaja_Jamsassa_2587

TERVETULOA osallistumaan työpajoihin!

Mediakasvatuksen työkalut käyttöön –projektin tavoitteena on mediakasvatuksen käytänteiden kehittäminen Keski-Suomessa. Projekti kohdentuu erityisesti maakunnan reuna-alueille ja keskittyy taidelähtöisten mediakasvatusmenetelmien esittelemiseen. Projektissa järjestetään tämän kevään aikana työpaja- ja koulutustilaisuuksia mediakasvatuskentän toimijoille ja ammattilaisille sekä potentiaalisille toimijoille (esim. varhaiskasvattajat, opettajat taiteilijat ja muut mediakasvatusta työssään toteuttavat ja siitä kiinnostuneet). Projektin toteuttaa Jyväskylän taidemuseo yhteistyössä Live Herring ry:n ja Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa. Projektia on tukenut opetus- ja kulttuuriministeriö. Lisätietoja projektista liitteessä olevasta tiedotteesta. Kiitos yhteistyöstä työpajojen suunnittelussa ja toteutuksessa Paunun koululle ja Jämsän työväenopistolle.

Ystävällisin terveisin,
Soile Ollikainen
Mediakasvatuksen työkalut käyttöön -projektin koordinaattori
Jyväskylän taidemuseo
soile.ollikainen(a)jkl.fi
Puh. 050-3053540

Yksi ajatus artikkelista “Videotyöskentely- ja editointi sekä Keskustelevan kuvantarkastelu –työpajat Jämsässä viikoilla 16-18. Ilmoittaudu mukaan!”

Jätä kommentti